Inleiding

25-09-2017 19:50

Afrika

Voorleeskamer schrijft veel over dieren. Niet al deze dieren komen uit Nederland. Onder dit tabblad vind je (rijm)verhalen over dieren uit Afrika. Op het plaatje zie je de bekendste dieren die in Afrika wonen (er zijn er natuurlijk nog veel meer…). Herken jij deze dieren op het plaatje?

 

Veel van deze dieren kun je zien in dierentuinen. Een dierentuin is leuk, maar eigenlijk horen deze dieren daar niet thuis. Ze horen niet in een kooi te wonen, maar moeten in vrijheid kunnen leven in het land waar ze vandaan komen. Een dierentuin is leuk, maar dieren horen in de natuur! 

 

Dieren die al heel lang in de dierentuin wonen, weten vaak niet meer hoe ze in de vrije natuur moeten overleven. Daarom is het voor deze dieren niet heel erg om in de dierentuin te wonen. Ook worden er diersoorten, die met uitsterven worden bedreigd, gered door in de dierentuin een fokprogramma op te starten. Vaak lukt dat en is er een dierensoort gered. Verder wordt er ook veel onderzoek gedaan naar ziektes, die bij dieren in het wild voorkomen. Dit om deze dieren beter te kunnen helpen.

 

Een dierentuin was vroeger heel normaal. Door ontdekkingsreizigers werden er exotische dieren meegenomen uit heel verre landen. Tegenwoordig kunnen we deze dieren op TV zien in mooie natuurfilms. Er worden dan ook gelukkig niet veel dieren meer gevangen, om in dierentuinen ten toon te stellen, meestal zijn dit dieren die gewond waren of in gevangenschap geboren…..

 

Veel plezier met Voorleeskamers' (rijm)verhalen over Afrikaanse dieren in het wild of in de dierentuin...

 

Geef om de natuur….. 

Leuke links

(kijk op de linkpagina voor een link naar WNF en wordt WNF-ranger!!)

Kijk ook eens op de pagina kleurplaten enzo, voor een leuke kleurplaat over Afrikaanse dieren!